Etichete

, , , ,

Sambata am fost la IKEA. Aglomeratie, va imaginati. La etaj am cautat mobila de dormitor. Toate exponatele arata atat de familiar si nu ai cum sa nu iubesti modul in care sunt aranjate. Percep o strategie buna de marketing. Desigur, suedezii sunt atat de tipicari. S-au gandit la tot, inclusiv la mitocania unor romani. Dupa ce ne-am notat datele fiecarui produs, am hotarat sa mancam ceva. Recomand „paella” (orez cu fructe de mare) si prajitura „almondy”. Procedura de servit masa la restaurantul suedezilor: iei o tava, stai la coada, iti cumperi bunatatile, te asezi la o masa libera, mananci si apoi duci tava pe rafturile special amenajate. „La IKEA, faptul ca-ti strangi singur masa la sfarsit este unul dintre motivele pentru care ai platit mai putin de la inceput! In plus, personalul IKEA va avea mai mult timp sa te serveasca si sa gateasca!” Aceste cuvinte sunt scrise pe panourile din jur. Desigur, in realitate nu se intampla asa ceva. Exista si romani ignoranti. Dupa ce am platit mancarea, am asteptat 6-7 min. pana cand s-au eliberat doua locuri. Spre surprinderea mea, cei care s-au ridicat, au lasat tavile pe masa. Cand le-am atras atentia, mi-au spus ca nu tine de ei sa faca asta, ci e treaba angajatilor. Le-am raspuns ca situatia sta exact invers. „Mai, tu ai chef de scandal?!”- replica lor. Acestea fiind spuse, m-am oprit! Nu poti schimba un om in cateva secunde. Iar o cearta in public era de prisos. Revenind, IKEA a realizat ca in Romania este nevoie de chelneri. Altfel, s-ar crea un haos in restaurant. Credeti ca a fost singurul cuplu care a lasat mancarea pe masa? In niciun caz. Dar, nimeni nu a mai comentat. Ma asteptam sa explodeze mamaliga. Smecherii au iesit in oras sa fie cool, nu sa-si duca tava ca niste cavaleri. Pana la urma totul tine de respect. Pentru toate lucrurile frumoase si mancarurile gustoase, IKEA reprezinta un spatiu minunat. Haideti sa nu-l manjim cu scuipatul arogant al oamenilor ce vor sa para ca au lovele. Nu au nimic, daca nu au bun-simt.

Anunțuri